Mati Zemlja nam zelo pogosto sama nakaže, kje so njene energijske točke. Potrebno je le malce odpreti oči in spremljati obnašanje živali in posebnosti rastlinja. Debela drevesa, krožna rastišča cvetja ali gob, gnezdišča lastovk in področja, kjer se živali še posebej rade pasejo, lahko zelo točno nakazujejo energijsko dobra mesta.

To zlasti velja za bioenergijo, ki jo seva Zemlja (je navzgornja, šireča se energija). Nasprotno so pogosto točke kjer naš planet sprejema bioenergijo iz vesolja, slabše poraščene, večkrat srečamo sredi travnika zaplate brez rastja ali z zelo skromnim. Gre za nebesno (navzdolnjo) energijo, ki je enostavno premočna, presurova, da bi kdo zmogel stalno živeti v njenem polju, saj radiestezijske meritve lahko pokažejo tudi večstokratnik energije, ki je optimalna za rastline.

Na primeru travnikov pod Slavnikom bom prikazal kako se raven zemeljske energije skozi leta spreminja in kako je človek po vsej verjetnosti ta prostor prepoznal kot geomantičen in ga poimenoval z zanimivim ledinskim imenom.

S spletnice Atlas voda sem si sposodil nekaj posnetkov; leta 2006 je zadevno območje izgledalo tako:

2006

Z rdečo puščico sem označil krog, kjer je jasno videti področje geomantične točke. Le te sicer nisem preveril v naravi, sem pa toliko zanesljiv v svoji zaznavi s pomočjo fotografije, da lahko z zagotovostjo rečem, da gre za geomantično točko zemeljskega značaja.

Naslednji posnetek je bil posnet med leti 2009 in 2011 in kaže isto področje:

200911

Geomantična točka je še vedno tam. Morda je celo za malenkost večja v obsegu. Ali to pomeni, da je tudi bolj močna? Izmere največje jakosti bioenergije in čistosti polja kažejo, da ja.  Jasno je vidnih še nekaj novonastalih geomantičnih področij v bližini.

V letu 2012-2013 imamo posnetek narejen v zimskem delu leta. Kljub temu, da trava ni več v fazi rasti je še vedno lahko videti razliko v barvi že posušene travinje:

201314

Zadnji posnetek je iz let 2014-2015; geomantična točka je še vedno tu in spet lahko rečemo, da je v obsegu še večja in močnejša kot na prejšnjih posnetkih:

201415

In za konec še posladek, jagoda na vrhu torte. Poglejmo kako je na specialni karti, ki jo tudi najdemo na spletnici Atlas voda, poimenovan tale travnik:

map (5)

Mislite, da gre za naključje? Jaz mislim, da ne.

Jože Guardjančič s pomočjo ostalih dveh megalitarjev.